Raffaello si Sporturi Outdoor

ImageNumar persoane

ImagePerioada

7 Nopti

Prima zi

ImageCazare

ImageTransport

Fara transport

Descriere

Arta Renascentista Raffaello si Sport Outdoor

Un program dedicat vietii lui Raffaello si orasului care a contribuit la formarea sa ca artist, un program dedicat iubitorilor de sport (bicicleta, hiking, trekking, fotbal, nuoto, gimnastica, karate, tenis). O propunere unica creata ad-hoc pentru cei care iubesc cultura si nu pot trai fara.

La mare sau la munte? Nu alege. Descoperiti Regiunea Marche cu bicicleta.

Bicicleta devine protagonista impreuna cu mediul, cultura si traditia. Pedala dupa pedala, de la mare la munte, trecand prin creste blande, Marche dezvaluie un peisaj mereu nou. Itinerarile propuse sunt imbogatite cu arta, cultura si legende. Locurile, in special cele mai putin cunoscute, povestesc despre batalii, cavaleri si familii nobile, povesti care inca amintesc o calatorie in timp si isi gasesc marturiile in cetati, castele si sate mici inconjurate de natura. Istoria acestor locuri isi are radacinile in realitatile productive tipice diferitelor teritorii, alcatuite din traditii alimentare si cunostinte artizanale. Usile sunt deschise si, cu vizite si experiente, calatorul retraieste o succesiune de perioade istorice, devenind protagonistul absolut.

Ideea este de a insoti vizitatorul intr-o calatorie virtuala si reala, pe cararile din Marche, plecand de la Urbino, orasul ideal al Renasterii, pana la acoperirea intregii zone regionale, oriunde este legat de radacinile si identitatea sa, fiind directionati ideal cu gandul spre o noua renastere, „Renasterea Marche”.

Proiectul Marche Outdoor, care include 24 de trasee ciclice organizate in inele, a investit total in ceea ce exista deja, interpretand peisajul intr-un mod inovator si punand la dispozitie caile dedicate bicicletelor, georeferentiate, facandu-le sa devina o lucrare artistica colectiva. Rutele pot fi consultate prin intermediul site-ului marcheoutdoor.it si al unei aplicatii dedicate, unde veti gasi, de asemenea, informatii despre structuri si activitati specializate pe parcurs. Prin urmare, peisajul a devenit „Signum”, purtatorul proiectului, in timp ce traseele pentru biciclete reprezinta „Caile” renasterii, identificand modalitati de turism lent si durabil.

Principalele drumuri propuse de Marche Outdoor sunt impartite in inele mari legate intre ele, inelele „Renasterii Marche”, concept conceput de artistul Michelangelo Pistoletto in conformitate cu filozofia celui de-al treilea paradis si care reprezinta „renasterea” culturala, impactul economic si social al regiunii Marche, tot prin arta, in vederea gasirii acelui echilibru intre vechime, inovatie si natura.

Prin urmare, un proiect adaptat pentru biciclisti, de la incepatori pana la profesionisti. Regiunea Marche a ales ca marturie pentru Marche Outodoor pe Vincenzo Nibali, unul dintre cei mai de succes ciclisti din toate timpurile, pentru a descoperi rutele dedicate turismului cu bicicleta, un sector cu potential ridicat, datorita unui teritoriu perfect pentru cei care iubesc sa traiasca slow.

PESARO REBIRTH

Primul traseu Marche Rebirth traverseaza provincia Pesaro - Urbino. Din borgul medieval Gradara, unde povestea de dragoste a lui Paolo si Francesca a fost povestita de Dante si pana la Parcul regional Monte San Bartolo, primul promontoriu al Adriaticii, unde exista un loc numit „Acoperisul lumii” si unde privirea se pierde la nesfarsit de la Apenini la coasta si unde soarele rasare si apune pe mare, pana la aurul Pergolei care se manifesta sub diferite forme, pentru a fi degustat in timp ce degustam trufa alba Pergola si pentru a fi admira Bronzurile din Cartoceto, singurul grup din bronz - aurit din lume care ne-a provine inca din epoca romana. 

Trecem apoi prin Serra Sant'Abbondio cu Abatia Santa Croce di Fonte Avellana, situata pe versantii impaduriti ai Muntelui Catria ale caror origini dateaza de la sfarsitul secolului al X-lea. Descoperim multe trasee pentru biciclete si ajungem pana la Pesaro cu Bicipolitana, unde sinele sunt traseele pentru biciclete, iar trasurile sunt bicicletele. Aici puteti vizita Vila Imperiale, fondata de Federico III in 1469, unul dintre cele mai spectaculoase exemple de sedere de vara renascentista, dar si Villino Ruggeri pe malul apei, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura Liberty din Italia. 

Ne putem lasa transportati de notele compozitorului Gioacchino Rossini vizitand locul de nastere a acestuia sau participand la Festivalul Operei Rossini in august. In sfarsit, putem face  o vizita la Urbino, mentionat de New York Times in topul destinatiilor anului 2020, precum si la locul de nastere al lui Raffaello Sanzio a carui aniversare de 500 de ani de la moartea sa este sarbatorita in acest an. Orasul renascentist prin excelenta, care l-a gazduit nu doar Raphael, ci un intreg grup genial de artisti, muzicieni, intelectuali si scriitori, unul dintre ei Leonardo, unde puteti vizita Palatul Dogilor, „Palatul sub forma unui oras” asa cum l-a definit Baldassarre Castiglione si unde a locuit Federico da Montefeltro si care astazi adaposteste sediul Galeriei Nationale Marche.

Exista, de asemenea, cateva trasee de tip OFF care pornesc de la Marmitte dei Giganti, langa Fossombrone, canionul inalt de 30 de metri din Marche, de unde puteti ajunge la Gola del Furlo cu bicicleta montana. Dar, de asemenea, parcurgeti ruta Vedute Feltresche din Carpegna cu un ocol pe faimoasa urcare „Il Cippo” unde s-a antrenat Marco Pantani, atingand de asemenea Sassocorvaro cu Rocca Ubaldinesca si Lacul Mercatale.

Fotografii din Arhiva Regione Marche, Italia

Hotel 3*/ 4* stele-tarif in HB - zi/include bauturi 1/2 apa si 1/4 de vin + serviciu de plaja Hotel Napoleon 4* Hotel Delle Nazioni 3* sup  Hotel Metropol 3 * Hotel Gala 3* 

PERIOADA A1 – de la 17/9 la 31/10

PERIOADA A2 – de la 1/4 la  30/5

€ 62,00 € 50,00 € 48,00 € 48,00 
PERIOADA B - de la 01/6 AL 23/6 si de la 25/8 AL 17/9 € 66,00 € 62,00 € 60,00 € 60,00 
PERIOADA C - de la 23/6 AL 4/8 si de la 18/8 AL 25/8 € 84,00 € 74,00 € 72,00 € 72,00 
PERIOADA D - de la 04/08 la 18/8 € 108,00 €82,00 € 77,00 € 77,00 
Supliment camera single pe zi€ 20,00 € 18,00 € 14,00 € 14,00 
Supliment camera dubla in regim de single pe zi € 30,00 € 26,00 € 24,00 € 24,0 

Tariful include: 

 • 7 zile All inclusive hotel 3*/4* - tarrife in HB pentru minim 2 persoane minim 7 zile
 • ½ APA si ¼ VIN la masa
 • serviciul de plaja cu umbrela si 2 slezonguri, exclus in primul rand
 • Discount copii pentru al 3-lea si al 4-lea pat in camera de la 0-2,99 GRATIS, de la 3-5,99 reducere 50%, de la 6 la 11,99 reducere de 30%, peste 12 ani reducere 10 %, box si masa 20 Euro/ zi.
 • Supliment single / zi  de la 14 Euro / zi
 • Supliment camera dubla pentru folosinta in regim single de la 24 euro/zi.

Tariful nu include: 

 • Tarifele si taxele de hotel se achita la hotel. 
 • Tarifele standard nu se aplica pentru perioadele de punte, sarbatori sau manifestari la nivel local.
 • Disponibilitate la cerere, nici o camera nu este rezervata anticipat.
 • Tarifele sunt disponibile cu programare prealabila si la cerere
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
 • orice servicii suplimentare cauzate de  forta majora (ex cheltuielile aparute ca urmare a prelungirii sejurului cauzat de vremea rea).

 

Informatii suplimentare: Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de factorii externi, fara a afecta calitatea acestuia.Pentru orice activitate organizata de ANIMA HOLIDAYS – EVERYN beneficiati de consultanta gratuita, astfel incat sa aveti parte de cele mai reusite experiente de calatorie si vacanta.