4 Nopti
Prima zi
Autocar
01-05.07, 08-12.07, 15-19.07, 22-26.07, 29.07-02.08, 05-09.08, 12-16.08, 19-23.08, 26-30.08, 2-6.09.2020 // 4 nopți / 5 zile
Ziua 1 – Miercuri | Iași - Hunedoara
Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia - Hunedoara. Cazare în Hunedoara la hotel Rusca 3* sau similar.
Ziua 2 – Joi | Hunedoara - Băile Herculane
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policromă. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu. În drum către Herculane vom vizita Ulpia Traiana Sarmisegetusa, capitala provinciei Dacia după cucerirea romană. După amiază ne deplasăm la Cascada Bigăr, care în anul 2013 a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american „The world Geography”. Cazare în Băile Herculane la hotel Holiday Maria 3* sau similar.
Ziua 3 – Vineri | Băile Herculane – Cazanele Dunării – Tg.Jiu
Mic dejun. După servirea micului dejun, vom face o croazieră pe Dunăre unde vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierei vom mai vedea și Cazanele Dunării Trecem apoi pe lângă Portile de Fier și ne îndreptăm către Tg. Jiu. Pe drum vom vizita “Podul lui Dumnezeu”, care este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m. lungime, 13 m. lățime, 22 m înălțime și 9 m. grosime), singurul din lume deschis traficului rutier (inclusiv de mare tonaj). Ajungem apoi la Mănăstirea Tismana, cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească, unde a fost ascuns tezaurul Băncii Naţionala a României spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Cazare în Tg. Jiu la Hotel Story 3* sau similar.
Ziua 4 – Sâmbătă | Tg. Jiu – Transalpina – Alba Iulia
După micul dejun vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Ne îndreptăm apoi către Peștera Muierilor. Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola înaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci. Apoi plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. In Alba Iulia vom vizita cetatea Alba Carolina. Cazare în Alba Iulia la Hotel Mariss 3* sau similar.
Ziua 5 – Duminică | Alba Iulia - Praid - Iași
După micul dejun pornim spre casă. Pe drum vom vizita unul din zăcămintele de sare din Transilvania, Salina Praid. Ajungem în Iași spre seară, în funcţie de condiţiile de trafic.
Tarife:
Adult în cameră dublă | 940 lei |
Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar | 930 lei |
Adult în cameră single | 1180 lei |
Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar | 750 lei |
Tariful include:
Tariful nu include:
Informații suplimentare:
Condiții de plată: