Circuit Transalpina si Cazanele Dunarii

Round trip

ImageNumar persoane

ImagePerioada

4 Nopti

Prima zi

ImageCazare

ImageTransport

Autocar

Descriere

Circuit Transalpina si Cazanele Dunarii

01-05.07, 08-12.07, 15-19.07, 22-26.07, 29.07-02.08, 05-09.08, 12-16.08, 19-23.08, 26-30.08, 2-6.09.2020 // 4 nopți / 5 zile

Ziua 1 – Miercuri | Iași - Hunedoara 

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia - Hunedoara. Cazare în Hunedoara la hotel Rusca 3* sau similar. 

Ziua 2 – Joi | Hunedoara - Băile Herculane 

Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policromă. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu. În drum către Herculane vom vizita Ulpia Traiana Sarmisegetusa, capitala provinciei Dacia după cucerirea romană. După amiază ne deplasăm la Cascada Bigăr, care în anul 2013 a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american „The world Geography”. Cazare în Băile Herculane la hotel Holiday Maria 3* sau similar. 

Ziua 3 – Vineri | Băile Herculane – Cazanele Dunării – Tg.Jiu 

Mic dejun. După servirea micului dejun, vom face o croazieră pe Dunăre unde vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierei vom mai vedea și Cazanele Dunării Trecem apoi pe lângă Portile de Fier și ne îndreptăm către Tg. Jiu. Pe drum vom vizita “Podul lui Dumnezeu”, care este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m. lungime, 13 m. lățime, 22 m înălțime și 9 m. grosime), singurul din lume deschis traficului rutier (inclusiv de mare tonaj). Ajungem apoi la Mănăstirea Tismana, cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească, unde a fost ascuns tezaurul Băncii Naţionala a României spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Cazare în Tg. Jiu la Hotel Story 3* sau similar. 

Ziua 4 – Sâmbătă | Tg. Jiu – Transalpina – Alba Iulia 

După micul dejun vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Ne îndreptăm apoi către Peștera Muierilor. Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola înaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci. Apoi plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. In Alba Iulia vom vizita cetatea Alba Carolina. Cazare în Alba Iulia la Hotel Mariss 3* sau similar. 

Ziua 5 – Duminică | Alba Iulia - Praid - Iași 

După micul dejun pornim spre casă. Pe drum vom vizita unul din zăcămintele de sare din Transilvania, Salina Praid. Ajungem în Iași spre seară, în funcţie de condiţiile de trafic. 

 

Tarife:

Adult în cameră dublă940 lei
Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar930 lei
Adult în cameră single1180 lei
Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar750 lei

Tariful include: 

 • - 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun
 • - Croazieră pe Dunăre ~ 2 - 3 ore
 • - Transport autocar
 • - Ghid local în Alba Iulia
 • - Însoțitor de grup

Tariful nu include: 

 • - Intrările la obiectivele turistice

Informații suplimentare: 

 • Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

Condiții de plată: 

 • - 200 lei la înscriere
 • - 400 lei cu 60 de zile înainte de plecare
 • - Restul de plata cu 15 zile înainte de plecare