Marele tur al Turciei - Cappadocia

Round trip

ImageNumar persoane

ImagePerioada

11 Nopti

2020-09-25 - 2020-10-06

ImageCazare

ImageTransport

Transport cu autocar clasificat 

Descriere

Ziua 1 | 25.09.2020: Bacau – Bucuresti – Canakkale (950 km) 

 Plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal orele 01:30 si din Bucuresti, ora 06:00 Gara de Nord – la coloane. Traversam Bulgaria de la nord la sud, pe traseul Veliko Tarnovo-Edirne pentru a intra dupa-amiaza in Turcia, prin vama Edirne. Ne indreptam spre Eceabat, de unde traversam cu ferry stramtoarea Dardanele parasind continentul European pentru cazare la Canakkale hotel 3*.  

Ziua 2 | 26.09.2020: Canakkale – Troia – Pergam – Kusadasi (450 km) 

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o vizita la Troia – locul in care s-au descoperit ruinele a noua civilizatii successive, printre ele numarandu-se si legendara cetate consemnata de Homer in opera sa. Orasul era un important centru comercial, care concentra fluxurile comerciale terestre si maritime ce legau Marea Mediterana de Marea Neagra si Caucaz, precum si Anatolia de Balcani. Programul nostru continua cu Pergam – veche cetate antica greaca, mentionat in Cartea Apocalipsei ca fiind una dintre cele sapte biserici din Asia, dar si locul in care a fost inventat pergamentul. Seara sosim la Kusadasi, cazare si cina hotel 3*.  

Ziua 3 | 27.09.2020: Kusadasi – Efes – Casa Fecioarei Maria  

Mic dejun. Parasim statiunea litorala Kusadasi pentru o vizita la Casa Fecioarei Maria, aflata intr-o zona verde intre Efes si Seljuk, locul in care se presupune ca Maica Domnului si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Conform traditiei crestine, Maica Domnului a fost adusa la Efes de catre Sf. Ioan Evanghelistul dupa invierea din morti a Domnului Hristos, aici urmand a locui pana la Adormirea Ei. Urmatorul popas il facem la Efes – uimitorul oras antic, intemeiat de catre grecii ionieni in secolul XI i.Hr, aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Templul zeitei Artemis. Vizitam situl arheologic – drumuri pavate cu marmura, temple, magazine, toaleta publica, Biblioteca lui Celsius, Teatrul Greco-Roman si multe alte vestigii pastrate din perioada de grandoare a orasului. Dupa o scurta oprire la una din fabricile de piele din zona, timp liber pentru plaja sau cumparaturi in cochetul bazar din Kusadasi. Ne intoarcem inapoi la hotel in Kusadasi. Cazare si cina hotel 3*Kusadasi.  

Ziua 4 | 28.09.2020: Kusadasi – Milet - Marmaris (340 km) 

Mic dejun. Continuam circuitul cu vizita la Milet, una dintre cele mai infloritoare cetati grecesti, locul unde s-au nascut Thales si Isidor, acesta din urma fiind unul dintre arhitectii catedralei Sf. Sofia. Se viziteaza teatrul antic si termele Faustinei, foarte bine conservate. Pe drumul spre Marmaris ne bucuram de o oprire in Bodrum, orasul natal al istoricului Herodot. In antichitate, aici se ȋnãlţa una din cele 7 minuni ale Lumii, Mausoleul de la Halikarnassos. Spre seara sosim in Marmaris - statiune situata la locul de intalnire dintre Marea Mediterana si Marea Egee, intr-un golf incantator, inconjurat de o minunata padure de pini. Cazare si cina hotel 3* Marmaris.  

Ziua 5 | 29.09.2020: Marmaris – optional Insula Rodos  

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau vizita in statiune. Optional croaziera in Insula Rodos (45  € / pers. + 15 € / pers. taxa de port) - a patra insula ca marime a Greciei, denumita si Insula Trandafirilor, timp de 200 de ani resedinta a cavalerilor Sf. Ioan. Orasul vechi este inconjurat de impunatoarele ziduri ale cavalerilor. In interiorul cetatii se pot admira Spitalul ioanitilor, Aleea Cavalerilor si resedinta Marelui Maestru al ordinului cavaleresc. Sugeram si vizitarea cu trenuletul turistic, un circuit de o ora. Cazare si cina hotel 3* in Marmaris.  

Ziua 6 | 30.09.2020: Marmaris – Pamukkale – Hierapolis – Antalya (450 km)  

Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii, “Perla Turciei”, adevarat amfiteatru de calcar alb si fenomen geologic foarte rar, exploatat turistic inca de pe vremea romanilor. In apropiere se afla si ruinele orasului antic Hierapolis, unde vom putea admira Piscina Cleopatrei. Seara ajungem  in Antalya - vestita zona litorala de la Marea Mediterana, unde vom vizita centrul vechi al orasului. Cazare in zona Antalya hotel 3*.  

Ziua 7 | 01.10.2020: Antalya – Aspendos – Manavgat -Side – Konya (340 km)  

Mic dejun. Dimineata timp liber pentru plaja sau cumparaturi in bazar. Optional, o superba croaziera pe Marea Mediterana, cu opriri pentru baie in apele ca turcoazul ale marii. La pranz pornim spre Aspendos, unde vizitam cel mai bine conservat teatru roman din Asia Mica, apoi poposim la cascada pitoreasca de la Manavgat. Urmeaza vizita in splendida statiune Side, unde admiram atat vestigiile orasului antic: Templele lui Apollo si Athena, Teatrul, Agora si apeductul, cat si cele din perioada bizantina: Basilica si Palatul Episcopului. Ne deplasam spre Konya. Cazare si cina hotel 3*la Konya.  

Ziua 8 | 02.10.2020: Konya – Kaymakli –Uchisar- Nevsehir (275 km)  

Mic dejun. In Konya, batrana capitala a Sultanatului Selgiucid si patria dervisilor rotitori, vizitam o bijuterie a artei islamice, Mausoleul lui Jalal al Din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Continuam pe traseul vestitului “ Drum al Matasii”, spre Cappadocia, tinutul selenar din inima Turciei pentru a explora orasul subteran Kaymakli, cioplit in timpuri memoriale, unde se refugiau locuitorii de spaima invaziilor, iar  primii crestini din calea persecutiilor pagane. Urmeaza vizitarea “Castelului” Uchisar, gigantic “svaiter” de piatra, folosit ca refugiu de primii crestini, cu o superba panorama asupra Vaii Porumbeilor. Optional, va invitam sa participati la o seara turceasca (35 €/ pers. dansuri traditionale si masa asigurata). Cazare hotel 3* Nevsehir.  

Ziua 9 | 03.10.2020: Nevsehir – Goreme – Ankara (263 km)  

Mic dejun. Admiram muzeul in aer liber din Valea Goreme, vechiul complex monastic ce   adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. Dupa amiaza, tur de oras in Ankara - capitala Turciei, situata in podisul Anatoliei: Mausoleul lui Ataturk, parintele Turciei modern, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medieval cu Turnul Otoman. Cazare  hotel 3*Ankara.  

Ziua 10 | 04.10.2020: Ankara – Istanbul (450 km)  

Mic dejun. Pornim spre Istanbul - impresionantul oras situat pe doua continente. Vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si Versailles-ul Orientului, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Seara, timp liber sau optional croaziera pe Bosfor (15 €/ pers). Cazare hotel 3* Istanbul.  

Ziua 11 | 05.10.2020: Istanbul: Catedrala Sf. Sofia-Palatul Topkapi-Basilica Cisterna-Moscheea Albastra  

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi – resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află doua capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa amiaza, timp liber. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine  insiruite pe 60 de strazi. Cazare hotel 3*Istanbul.  

Ziua 12 | 06.10.2020: Istanbul – Edirne – Bucuresti – Bacau (945 km)  

Mic dejun. Plecam spre casa, pe traseu ne oprim la Edirne – orasul infiintat de imparatul Hadrian, scena unor evenimente importante, locul in care s-a incheiat Pacea de la Adrianopole. Vizitam Moscheea Selimiye, una din operele celui mai cunoscut architect al lumii otomane – Mimar Sinan, omul despre care Suleyman Magnificul spunea este singurul care nu m-a dezamagit niciodata. Sosire seara tarziu, in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic. 

 

Tarif de persoană în camera dublă/triplă459 €
Supliment single90 €
Reduceri copii 2-12 ani in camera cu 2 adulti60 € 

SERVICII INCLUSE  

 • • Transport cu autocar clasificat
 • • 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3/4*
 • • 5 cine incluse (Kusadasi, Marmaris și Konya)
 • • Ghid insotitor din parte agentiei

SERVICII NEINCLUSE  

 • • Taxe de intrare la obiectivele turisticesi nici ghizii locali pentru acestea;
 • • Asigurare medicala
 • • Asigurarea storno
 • • Transportul local

EXCURSII OPȚIONALE  

 • 1. Croaziera Insula Rhodos – 60 €/pers.
 • 2. Seara turceasca Nevsehir – 35 €/pers.
 • 3. Zbor cu balonul cu aer cald – 145 €/pers. (transfer inclus)
 • 4. Croaziera Bosfor – 15 €/pers.
 • 5. Turnul Sapphire – 15 €/pers.
 • Tarifele excursiilor optionale sunt valabile in momentul redactarii programului. Pot interveni modificari de tarif.
 •  

CONDIȚII FINANCIARE  

TERMENE DE PLATĂ - OFERTA STANDARD:  

 • - 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
 • - 30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;
 • - 40%  din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

TERMENE DE PLATĂ – „EARLY BOOKING”:  

 • - 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură; - 70% din prețul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.
 • ***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI  

 • - 30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile  înaintea  plecării;
 • - 60% din preţul pachetului de servicii, renunțare in intervalul  de 29-16 zile înaintea plecării;
 • - 100% din preţul pachetului de servicii, renunțare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.

 

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii. INFORMAȚII UTILE ÎNAINTE DE CĂLĂTORIE

1. Pentru calatorie pasaportul trebuie sa fie valabil minimum 6 luni de la data returului si sa contina minim 2 pagini consecutive libere pentru viza. 

2. Pentru obtinerea vizei de intrare in Belarus este necesara o fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit. 

3. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.  

4. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate. 

5. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.  

6. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate. 

7. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie  

8. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.). 

9. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. 

10. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera. 

11. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel. 

12. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 

13. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare; 

14. Grup minim 30 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii. 

15. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare. 

16. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.