Targu Neamt: safari in tinutul zimbrilor, cultura si arta traditionala 

Round trip

ImageNumar persoane

ImagePerioada

1 Noapte

Prima zi

ImageCazare

ImageTransport

  • transport cu autocar modern, cu climatizare
Descriere

Targu Neamt: safari in tinutul zimbrilor, cultura si arta traditionala 

 

 

Tarif: de la 465 Lei /PERSOANĂ

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar modern, cu climatizare
  • Servicii de masa
  • Servicii de cazare
  • Ghid local

 TARIFUL NU INCLUDE:

  • Asigurarea storno (nu este obligatorie, însă vă recomandăm să o încheiați)
  • Intrările la obiectivele turistice
  • Taxe și cheltuieli personale
  • Excursiile opționale
  • Alte vizite conform descrierii

 PUNCT DE ÎNTÂLNIRE: Palatul Culturii Iasi

 DESCRIERE PROGRAM

Ziua 1: Safari

Experiente la 360° pentru “a trai” teritoriul Vaii Ozanei

  • Descoperim natura armonioasa cu dulci coline scaldate de Ozana
  • Gastronomie moldoveneasca autentica
  • Aventuri traditionale si imersiune totala intr-o lume arhaica

 

  • 06.30 Plecare din Iași
    08.30 Micul dejun 
    09.30 Prezentări despre Parcul Natural Vânători Neamţ şi zimbru în sala de conferinţă proprie(aprox. 1h)
    10.00 Vizitarea ţarcului de preeliberare zimbri şi observarea acestora în semilibertate (2.5h –3 h)
    13.00 Vizitarea grădinii zoologice “Dragoş-Vodă”;( aprox.1 h)
    14.00 Pranz la pensiune
    15.30 Vizita la Mănăstirea Neamţului şi Schitul Pocrov( 2.5h – 3 h)
    19.00 Cina la pensiune, Foc de tabara
    Parcurgerea traseului necesită echipament adecvat (bocanci, umbrele, pelerine), traseu pedestru (dificultate scăzuta)

Parcul Natural Vânători Neamţ este o arie protejată constituită în anul 1999, cu statut de parc natural, destinată protejării moştenirii naturale, spirituale şi culturale ale zonei, gospodăririi durabile a pădurilor, conservării peisajului şi tradiţiilor locale, reintroducerii zimbrului în arealul său natural şi încurajării turismului bazat pe aceste valori.

Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda” este una din cele 4 rezervatii de zimbri existente la noi in tara si este catalogata ca fiind una dintre cele mai mari rezervatii exclusive zimbrilor din Europa. Situata în nordul judetului Neamt, pe raza comunei Vanatori-Neamt, în apropierea drumului naţional DN15 si a Manastirii Neamtului, rezervatia, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judetului.

In cadrul rezervatiei, pe langa zimbri se mai pot intalni: cerbi carpatini, cerbi lopatari, capriori, vulpi, bursuc, iepuri, ursi, lupi si specii de avifauna. Intr-un tarc de cca. 4 ha se gasesc doar 6 exemplare de zimbri, doi masculi si 4 femele care sunt gazduiti in scop turistic. Restul de pana la 28 de exemplare se afla in parcul de aclimatizare ce se intinde -pe o suprafata imprejmuita de 180 de hectare de teren. 

Destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului se bucură de prima recunoaștere mondială, fiind singurul obiectiv din România inclus în Top 100 Sustainable Destinations, o selecție a destinațiilor turistice „verzi“ din întreaga lume.

 

 Ziua 2: Cultură și artă tradițională 

  • Patrimoniul Cultural Cetatea Neamţului – Mănăstirea Neamţ (Muzeu, casa memorială „Mihail Sadoveanu”, Movila Unirii) – Casa Memorială „Ion Creangă” Humuleşti – Muzeul Măştilor Populare Târpeşti     

                             

  • 08.30 Micul dejun
    09.30 Vizita la Cetatea Neamtului (aprox. 1.5 h)
    11.00 Vizita la Mănăstirea Neamţ (Muzeu, casa memorială „Mihail Sadoveanu”, Movila Unirii) ( aprox.1.5h –2 h)
  • 13.00 Pranz la pensiune
    14.00 Casa Memorială „Ion Creangă” Humuleşti;( aprox.1 h)
    15.30 Vizita la Muzeul Măştilor Populare Târpeşti ( aprox. 1.5 h)
  • 17.00 Intoarcere la Iași
     

Rol deosebit în istoria şi cultura neamului au avut şi comunităţile mănăstireşti, între care Manastirea Neamţului, (considerată de către specialişti ca cea mai elocventă expresie a stilului arhitectural gotic moldovenesc), adăpostind totodată o bibliotecă de cca. 15.000 volume, din care 549 manuscrise. Biblioteca este considerată a fi cea mai veche din ţară şi „cea mai bogată” prin numărul volumelor şi valoarea conţinutului lor. În anul 1825, aici a fost tipărită pentru prima oară opera lui Dimitrie Cantemir „Descriptio Moldaviae”.

Casa memorială ”Mihail Sadoveanu” din comuna Vânători-Neamţ, se află pe Dealul Vovidenia, a fost pusă la dispoziția scriitorului Mihail Sadoveanu în 1944 și cedată spre folosință pe viață, în 1949. Scriitorul a locuit în clădirea actualului muzeu în perioada 1944 – 1961, fiind reședința sa de vară, ultima sa vizită la casa din Vânători fiind în vara anului 1961. După moartea scriitorului, aceasta devine muzeu, începând cu 26 iunie 1966, fiind amenajat, inaugurat şi administrat de Muzeul Literaturii Române din Bucureşti Nu mai puțin de opt romane au fost scris aici, printre care „Nada florilor” sau „Nicoară Potcoavă”. Puțini știu însă că, inițial, această clădire a fost palat arhieresc și a aparținut Mitropoliei Bucovinei până în 1947. După revoluție, casa a fost retrocedată bisericii, iar acum muzeul este administrat de monahi.

Cine nu-și amintește de povestitorul copilăriei noastre sau de casa din Humulești, unde „la stâlpul hornului, mama lega o șfară cu motocei la capăt, de crăpau mâțele jucându-se cu ei”?

Casa memorială „Ion Creangă” a fost păstrată aproape intactă din perioada în care povestitorul locuia aici cu întreaga familie și oferă o incursiune rară în stilul de viață țărănesc din secolul al XIX-lea. Simplă, văruită în alb, curată, împrejmuită cu un gard de nuiele, arată exact ca în poveștile copilăriei și este o mărturie a frumuseții simple a arhitecturii populare din această parte a României. 

Muzeul ”POPA”, înființat de creatorul popular Neculai Popa, este deschis publicului încă din anul 1977 si cuprinde: obiecte de arheologie, numismatică, etnografie, obiecte religioase, icoane, pictură naivă, dar și creații ale lui Neculai și Elena Popa: măști, costumații pentru spectacolele de iarnă, sculptură în lemn și piatră.

NOTE:

  • Tariful este calculat pentru grup de 49 de persoane. Pentru grup sub 49 de persoane, tariful se recalculeaza.
  • Oferta poate suferi modificari, independent de vointa agentiei noastre.
  • Programele de stabilesc de comun acord cu Reprezentantul de Grup.
  • Programul poate suferi modificari in functie de numarul de participanti, de conditiile atmosferice, si de alte evenimente de care nu suntem responsabili si care nu pot fi prevazute la momentul realizarii excursiei, fara a afecta insa calitatea evenimentului.
  • Pentru oferte personalizate, informații suplimentare și rezervări, nu ezitați să ne contactați.

 

Pentru orice activitate organizata de ANIMA HOLIDAYS – EVERYN beneficiati de consultanta gratuita, astfel incat sa aveti parte de cele mai reusite experiente de calatorie si vacanta.

              Foto: Muzeul Popa, Târpești, Neamț