Pe plaiuri romanesti de Sarbatoarea Sfantului Ilie – 19 iulie

ImageNumar persoane

ImagePerioada

0 Noapte

2020-07-19 - 2020-07-19

ImageCazare

ImageTransport

Cu masina personala

Descriere

Pe plaiuri  romanesti de Sarbatoarea Sfantului Ilie – 19 iulie

Putine lucruri fac sa ne tresare inima de pace si bucurie, natura insa are darul de a ne reda intotdeauna buna dispozitie. Moldovenii in special sunt oameni credinciosi care stiu cat de important este sa pastrezi traditiile si portul popular. Isi pregatesc sufletul prin post, casele si curtile prin curatenie si isi intampina oaspetii cu lumina pe chip si cu roadele muncii lor. Descoperim patrimoniul local natural, istoric, imaterial, enogastronomic si artistic. Aceasta experienta  ne introduce in aceasta lume arhaica si mai putin cunoscuta a satului din Moldova. Servim pranzul cu produse traditionale locale, pregatit de maicutele manastirii Probota. 

"Cu vrerea Tatalui si cu ajutorul Fiului si cu savarsirea Sfantului Duh. Iata eu, robul stapanului meu Iisus Hristos, Io Petru Voievod, cu mila lui Dumnezeu Domn al Tarii Moldovei, fiul lui Stefan Voievod cel Batran. A binevoit Domnia mea, cu buna voie in al patrulea an al stapanirii noastre imparatesti a zidi acest hram intru numele arhiereului si facatorului de minuni Nicolae, fiind egumen kir Grigorie, in anul 7038 ( 1530 ) octombrie."

Manastirea Probota a fost inclusa in Lista Patrimoniului Cultural si Natural UNESCO, atat pentru unicitatea artistica a acestui monument cat si pentru calitatea lui de exemplu remarcabil al unui tip structural caracteristic unei epoci istorice. A rezistat vremurilor aproape 500 de ani, iar intre 1996 – 2001 s-au desfasurat aici ample lucrari de restaurare, conservare si cerecetare arheologica de catre UNESCO, sprijinit financiar de The Japan TrustFound, in colaborare cu Ministerul Culturii din Romania si cu Arhipiescopia Sucevei si Radautilor, lucrari care au redescoperit un neegalat exemplu de arta si arhitectura medievala moldoveneasca.  – ( Foto si text extras de pe Site – ul Manastirii Probota )

Program : Iasi - Manastirea Probota – Dolhestii Mici - Iasi

07.00 Plecare de la Iasi, Palatul Culturii
09.30 Slujba Manastirea Probota 
12.00 Pranz local in Dolhestii Mici
14.00 Drumetie prin padure, cules de ciuperci 

17.00 Cantec si joc traditional

17.30 Plecare catre Iasi 

Tarife: 150 lei / adult

            150 lei copil de la 12 la 18

              75 lei / copil de la 7 la 12 ani

              Gratuit copil pana in 7 ani

Servicii incluse:
- vizita la manastire

- pranz cu produse locale

- drumetie prin padure

- cantec si joc 
- ghid local 

 Servicii neincluse:
- intrare la alte obiective
- orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
- orice servicii suplimentare cauzate de forta majora (ex cheltuielile aparute ca urmare a prelungirii sejurului cauzat de vremea rea)

Informatii suplimentare: Pentru orice activitate organizata de ANIMA HOLIDAYS – EVERYN beneficiati de consultanta gratuita, astfel incat sa aveti parte de cele mai reusite experiente de calatorie si vacanta.

Programul poate suferi modificari in functie de numarul de participanti, de conditiile atmosferice, si de alte evenimente de care nu suntem responsabili si care nu pot fi prevazute la momentul realizarii excursiei, fara a afecta insa calitatea evenimentului.

Cum sa ne imbracam

Haine lejere, incaltaminte cu talpa joasa si comoda potrivite sezonului, rucsac cu apa pentru o zi si fructe pentru gustari rapide, k-way sau umbrela in caz de ploaie.

Cum ne inscriem:

Eveniment cu numar limitat de persoane 19, tarife valabile pentru grup de 19 persoane, programare obligatorie pe e-mail, telefon (in orarul de birou L-V 9-17).